Home » Uitlaatservice

Hond Puur Natuur gaat de uitlaatservice voorzetten onder de nieuwe naam:

YOUR DOG 🤎 OUR JOB

www.yourdogourjob.nl

 

Per 1 januari 2022 actief in de regio Amersfoort, Ede, Veenendaal en Zeist

 

Maandag t/m vrijdag

Wandeling om 11:00 uur

 

Op iedere doordeweekse dag maak ik een lange wandeling in de bossen van Ede en omgeving. De groepen waarmee ik loop zijn zeer divers, maar alle honden zijn vriendelijk, respectvol en begripvol. Voor honden is er niets mooier dan met hun soortgenootjes in de natuur te kunnen genieten van de beweging, de buitenlucht en van elkaar. Als roedelleider zorg ik ervoor dat iedere hond zich op zijn of haar gemak voelt en dat iedereen een plekje krijgt binnen de groep. Ik haal jouw hond(en) thuis op met de speciale hondenbus en breng ze na wandeling weer voldaan en veilig thuis. Ik geef je hond vers drinkwater bij thuiskomst en zorg ervoor dat je hond comfortabel op jouw thuiskomst kan wachten.De wandelingen

 

De wandelingen zijn voor alle honden, groot of klein, oud of jong. Iedereen die houdt van een heerlijk stuk wandelen in de natuur samen met soortgenootjes, is welkom. Ongeacht de leeftijd van jouw hond is een roedel de beste sociale leerschool die er voor hen is. Alle honden lopen los tijdens de wandelingen. Een hond die bij mij in training is kan in de beginfase nog aangelijnd mee wandelen. In mijn werkwijze kun je meer lezen over hoe ik te werk ga wanneer jouw hond onder mijn hoede is.

Voor de meeste honden is het zijn in de natuur en in een roedel het mooiste wat er is. De honden leren van elkaar en maken vriendschappen voor het leven. In de natuur kunnen ze alles doen wat een hond het liefste doet, op onderzoek uit gaan, in beweging zijn, socializen met anderen en de frisse buitenlucht in hen opnemen. We wandelen veel in de prachtige losloopgebieden in Ede, maar we wandelen ook in Bennekom, Wageningen, Renkum en Oosterbeek. De wandelingen worden vaak aangepast op basis van het weer. Bij warm weer zoeken we water en schaduw op, bij koud maar zonnig weer open gebied zoals de heide en bij regen lopen we vaak in het bos, beschut onder de bomen. De wandeling duurt gemiddeld tussen een uur en anderhalf uur. De weersomstandigheden kunnen de wandelingen soms korter of langer maken. 


Pup?

 

Voor een pup is er geen betere (leer)omgeving dan een roedel. Naast het bieden van deze roedel en leerzame puppycursus kun je met al jouw vragen op mij terugvallen, ik zal je zo goed mogelijk adviseren daar waar kan. Door mijn rol als hondengedragstherapeut en de ervaring die ik heb op gedaan bij het opvoeden en begeleiden van pups kan ik je veel waardevolle tips geven die niet op internet of bij de meeste puppycursussen te vinden zijn. Dat is jammer want er is zoveel verborgen kennis wat eigenlijk iedereen zou moeten weten. Pups kunnen prima langere afstanden wandelen. Wat eerder schadelijk kan zijn voor pups is om overmatige ren-, spring-, draai- en rembewegingen te maken door ze bijvoorbeeld achter balletjes of stokken aan te laten rennen. Het wandelen bevordert de spierkracht die ze nodig hebben bij het uitgroeien tot een sterke, volwassen hond. Daarom mogen pups vanaf acht weken al met ons mee. Als ze moe zijn dan worden ze in de hondenbuggy gezet, net zolang tot ze de wandeling zelf willen en kunnen uitlopen. 


Medisch

 

Honden die nog niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn mogen mee met de groep mits teefjes uiterlijk na hun eerste loopsheid gesteriliseerd worden en reuen per definitie gecastreerd worden. Zowel een sterilisatie als castratie brengt veel medische voordelen met zich mee. Het is absoluut een aanrader, voor de lange en korte termijn. Het is geen vereiste dat je hond geënt is, het is wel belangrijk dat je hond in goede gezondheid verkeerd wanneer hij of zij met ons meegaat.


Altijd up-to-date

 

Ik stuur elke dag filmpjes en zo nu en dan mooie foto’s van de wandelingen. Zo ben je er toch een beetje bij en kun je het gedrag van jouw hond tijdens de wandeling observeren. Je ontvangt voor en na de wandeling bericht wanneer de wandeling is gestart en geëindigd, zo weet je precies wanneer en hoelang jouw hond uit is geweest. Nieuwe honden worden middels een video aan iedereen voorgesteld zodat iedereen precies weet wie, wie is in de roedel. Is jouw hond jarig? Dan krijgt jouw hond een leuke verrassing voor zijn/haar verjaardag! Ook kun je altijd op mij rekenen als je vragen of advies nodig hebt, ik zal altijd mijn best doen om tijd voor je vrij te maken. 


Vervoer

 

 De honden worden vervoerd in een betrouwbare, nieuwe Volkswagen Transporter. De laadruimte van de bus is een open ruimte die altijd verlicht is en waarbij de honden bij elkaar zitten. Dus geen afgesloten, donkere kennels waar ze helemaal alleen in moeten verblijven. Er is een deel dat apart is gezet voor de kleine honden en voor honden die het prettig vinden om tussen de kleintjes te zitten. Ook is alles aanwezig wat nodig is om eerste hulp te verlenen. De bus is uitgevoerd met een elektrische dakventilator die ook bij stilstand gewoon blijft draaien, dit maakt het extra comfortabel om vervoerd te worden. Op de dikke rubberen anti-slip vloer liggen schone zachte matten zodat het extra fijn is om te liggen in de bus. Ook is er water in de bus voor de warme en droge dagen. In de zomer worden er koelmatten op de vloer gelegd voor extra verkoeling tijdens de rit. Naast het dagelijkse schoonmaakwerk van de bus, wordt de bus maandelijks gereinigd op basis van stoom. Hierbij komen geen chemische middelen kijken en het doodt 99% van de bacteriën. Heel belangrijk voor de gezondheid van de honden.


Betalingen

 

Het betaalsysteem voor de wandelingen werkt via een maandabonnement. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het aantal wandelingen dat je per week wilt afnemen. Cancel je een wandeling dan bouw je gewoon tegoed op. In de eerste drie maanden kan je alleen minimaal twee wandelingen per week afnemen. Losse wandelingen kan je afnemen wanneer je ook een maandabonnement hebt. Het maandabonnement start altijd op de eerste van de maand, wordt vooraf op de 26e van de maand automatisch geïncasseerd en heeft een opzegtermijn van een maand. Je kunt in de Algemene voorwaarden alle belangrijke details van onder andere het abonnement terugvinden.


Aanmelden
 

Wil je, je aanmelden voor de uitlaatservice? Dan kan je contact met mij opnemen. We maken dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking waarbij ook de eventuele sleuteloverdracht kan plaatsvinden. Voorafgaand aan de eerste wandeling vraag ik je het inschrijfformulier in te vullen.

 

Tot gauw!