Home » Pension

Samen zijn we een roedel en in
een roedel zijn we samen!


De haal- en brengdagen zijn van maandag t/m vrijdag om 09:30 of 18:30 uur. Afwijken van tijden altijd overleg.

Bij vrijdagavond brengen of maandagochtend halen wordt die dag niet in rekening gebracht. Combinatie is niet mogelijk.

Reserveren & boeken is op eigen risico, restitutie bij annulering is helaas niet mogelijk i.v.m. de geringe plekken..


Het pension


Zoek je een hondenpension dat anders is dan een regulier pension en waar honden niet in kennels of rennen verblijven of in grote groepen zonder toezicht? En waar honden gewoon worden uitgelaten zoals ze dat gewend zijn? En wil je, je hond blij en voldaan in plaats van vereenzaamd en verwaarloosd ophalen uit een pension? Dan is dit zeer kleinschalig hondenpension waar honden persoonlijke aandacht en verzorging krijgen misschien wel wat voor jullie!

 

Dit hondenpension is gevestigd op een woonboerderij in het plaatsje Zwartebroek dat ligt in het buitengebied van gemeente Barneveld. Er is heel veel ruimte om lekker te spelen, te rennen en te genieten van het leven op de boerderij. In dit pension worden de honden nooit alleen gelaten of afgesloten van de rest en ze komen er nooit alleen voor te staan.

 

Want: samen zijn we een roedel en in een roedel zijn we samen!


De routine van de roedel

 

Iedere dag begint met heel veel knuffels en een wandeling buiten het erf. Direct daarna is het etenstijd. De honden eten allemaal op hun eigen plekje. Zo weet ik zeker dat iedereen zijn eigen ontbijt binnenkrijgt. Na het ontbijt blijven de honden nog heel even op hun plekje zodat hun eten kan zakken. Daarna is het weer feest en kunnen de honden heerlijk met elkaar spelen of zich vermaken in het badje of met het graven van een kuil of met een stok, voor iedereen is er wel wat leuks om te doen. Op doordeweekse dagen vertrekken we voor de middag met de bus van huis om een heerlijke wandeling te maken in de bossen van Ede en omgeving. Omdat de honden altijd loslopen is het belangrijk dat de honden goed naar hun naam luisteren, bij de groep blijven en niet in hun eentje op avontuur gaan. Als we 's middags thuiskomen krijgen de honden weer lekker eten en gaan ze even een paar uur slapen waarna ze weer heerlijk uitgerust verder kunnen met vakantie vieren. In de weekenden doen we lekker rustig aan en kijken we waar we die dag zin in hebben om te doen.

 

De honden kunnen de hele dag zowel buiten als binnen rondlopen maar we maken naast de uitlaatservice ook nog drie keer per dag een wandeling buiten het erf. Daardoor lopen de honden niet rond in hun eigen ontlasting en komen de honden die (nog) niet mee kunnen met de uitlaatservice ook ruimschoots aan hun beweging. Het niet mee gaan met de uitlaatservice is met name van toepassing op oudere honden of op honden die in een leercurve zitten.

De honden eten tijdens het verblijf hun eigen voer. tenzij je kiest voor de Doggy Detox Eet jouw hond vers vlees dan is er voldoende vriesruimte om het vlees op te slaan. Ik adviseer ook altijd om een eigen dekentje of kussen van thuis mee te geven zodat thuis ook een beetje bij hun is.


Tarieven & extra's

Pension Prijs
Voor 1 hond € 35,00 per dag
Voor 2 honden € 65,00 per dag
Van 30 december t/m 1 januari voor 1 hond € 120,00 in totaal
Van 30 december t/m 1 januari voor 2 honden € 195,00 in totaal
Overige tarieven Prijs
Eenmalige proefdag- en nacht voor 1 hond (ma t/m di) € 70,00
Eenmalige proefdag- en nacht voor 2 honden (ma t/m di) € 130,00
Eenmalige inschrijfkosten voor 1 hond € 15,00
Eenmalige inschrijfkosten voor 2 honden € 25,00
Toeslag voor medische zorg € 5,00 per dag
Toeslag die voor- of achteraf in rekening kan worden gebracht bij afwijkend gedrag waardoor de hond extra zorg en/of begeleiding nodig heeft € 10,00 per dag
Toeslag die vooraf wordt berekend nadat de hond bij mij in therapie is geweest en nog niet volledig aan alle voorwaarden voldoet € 10,00 per dag
Optioneel: trimsalon (volledig ontwollen d.m.v. blaastechniek) Nader te bepalen
Optioneel: doggy detox Nader te bepalen

Trimsalon

Je hond wordt persoonlijk gebracht en gehaald naar een zeer ervaren en prettige trimsalon waar Hond Puur Natuur mee samenwerkt. Zij werkt uitsluitend met natuurlijke producten en levert alleen de beste zorg. Wil je, je hond laten ontwollen, bijknippen of bijscheren dan wordt er op basis van de geschatte werktijd vooraf een tarief berekend. Ontwollen gebeurt altijd op basis van blaastechniek waardoor de vaste haren niet uit de huid van je hond worden gesneden of getrokken en de huid en gezonde vacht dus gespaard blijven.

Doggy detox

Wil je, je hond een gezondheidsboost geven tijdens het verblijf in het pension? Dan kan dat! Ideaal voor honden die bijvoorbeeld wat gewicht kunnen kwijtraken of juist moeten aankomen, veel verharen, een zwakke weerstand hebben, medicatie hebben gehad of om een andere reden een extra boost kunnen gebruiken. Maar natuurlijk ook gewoon erg goed voor honden die fit zijn. Doggy detox houdt in dat de hond 1 tot 3 dagen watervast (dit is optioneel en afhankelijk van de staat van gezondheid) zodat het lichaam alle voedingstoffen nog beter kan opnemen. Na het vasten krijgt de hond tijdens het verblijf vers geschoten wild in de juiste proporties van bot, spier- en orgaanvlees. De laatste dagen van het pension wordt de hond langzaam weer overgezet op de eigen voeding. Uiteraard is het ook mogelijk om dit eetpatroon na de doggy detox vast te houden. Het tarief wordt vooraf berekend op basis van gewicht, duur van de detox en wildsoort.


Voorwaarden

 

Om het verblijf voor alle honden die hier wonen en logeren zo prettig mogelijk te maken is het belangrijk dat de honden die hier logeren in onze roedel passen. Daar horen een aantal voorwaarden bij die je hieronder kunt vinden.

 

- De hond heeft succesvol van een maandag t/m een dinsdag proefgedraaid en voldoet aan onderstaande voorwaarden. 

- De hond vertoont geen vormen van dominantie en/of agressie naar andere honden.

- De hond is gecastreerd of gesteriliseerd. Een chemische castratie volstaat niet.

- De hond luistert goed naar zijn of haar naam en kan loslopen zonder mensen, honden, katten of andere dieren van buitenaf te benaderen. Op deze manier kan de hond hier altijd loslopen en mee met de uitlaatservice.

- De hond voelt zich op zijn/haar gemak in het pension, tijdens het autorijden en tijdens de wandelingen in het bos waardoor de hond ontspannen is, niet piept, huilt, blaft of weg wil lopen als daar geen aanleiding voor is. 

- De hond heeft geen externe hulpmiddelen nodig zoals een muilkorf, snuitje, correctieband, blafband of lange lijn. 

- Honden worden op basis van de samenstelling van de groep wel of niet aangenomen voor een verblijf in het pension. 

- Een boeking kan tot 8 weken voorafgaand aan het pension kosteloos geannuleerd worden. Daarna vindt er geen restitutie plaats en wordt er geen tegoed opgebouwd. 

- Een boeking korter dan 8 weken voor het pension kan worden afgewezen omdat er geen plek meer is. Wees dus op tijd met reserveren.

 

De voorwaarden lijken op zichzelf misschien wat streng maar dit heeft te maken met de ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Ik heb namelijk gemerkt dat wanneer ik hierin concessies maak dat dit ten koste gaat van de honden in de groep die wel aan alle voorwaarden voldoen. En dat is precies wat ik wil voorkomen. Daarnaast neem ik de honden voor een periode op in mijn eigen leven. De honden worden namelijk net zo verzorgd als mijn eigen honden en niet ergens ver weg gestopt waar ik ze niet kan zien of horen of aan hun lot overgelaten. Daarom vind ik het belangrijk dat er een wederzijdse klik is en ik kan genieten van de aanwezigheid van onze logés.

 

Is er gedrag waar je zelf tegenaan loopt of wat er voor zorgt dat de hond hier niet in het pension kan verblijven, dan kun je samen met je hond gedragstherapie bij mij volgen, neem gerust contact met mij op als je hier meer over wilt weten. Het volgen van gedragstherapie is geen directe garantie dat de hond in het pension kan verblijven, dit zal na een nieuwe proefdag- en nacht moeten blijken. Maar via deze weg zijn tot nu toe alle honden die compleet of deels ongeschikt waren, nu volledig geschikt geworden en verblijven ze zonder problemen in het pension. De voorwaarden die worden gesteld zouden immers niet veel moeten afwijken van algemeen gewenst gedrag. Daardoor hebben de honden en hun baasjes buiten het pension ook alleen maar profijt van de gedragstherapie en de ontwikkelingen die hun hond heeft doorgemaakt.

 


Waarom dit concept

 

Dit speciale concept is ontstaan vanuit mijn eigen ervaring met reguliere hondenpensions. Alles wat ik zelf zou willen voor mijn honden en voor mezelf heb ik opgezet voor jou en je hond. Maar ook vooral; alles wat ik zelf heb gemist toen ik mijn honden vroeger naar een pension bracht. Het brak mijn hart al als ik erover nadacht hoe klein hun leefruimte zou zijn voor de periode van hun verblijf. Niet meer naar het bos of uitgelaten worden, niemand meer die ze de hele dag knuffelt en ik die geen idee heb hoe het écht met mijn honden gaat. De hele vakantie zat ik met een brok in mijn keel omdat ik m'n zo geliefde beestjes "zomaar" ergens had weggestopt en ik ze vooral zo snel mogelijk weer wilde ophalen. Ik beloofde mezelf na de laatste keer, nadat één van mijn honden rechtstreeks naar de auto rende en er weigerde nog uit te komen, dat ik ze nooit, maar dan ook nooit meer naar een pension zou brengen als het niet die vier dingen had die ik het meest belangrijk vond. Liefde, aandacht, wandelingen en contact met mij!

 

Toen mijn uitlaatserviceklanten de vraag begonnen te stellen of ik niet op hun hond wilde passen tijdens hun vakantie zag ik dan ook mijn kans. Ik ging een hondenpension opzetten waarbij zowel de hond als de baasjes in alles worden voorzien. Precies zoals ik voor mijn eigen honden en mezelf zou wensen. En zo is dit vrije en unieke hondenpension ontstaan. Door mijn eigen ervaringen en mijn rol als hondengedragstherapeut kan ik de honden echt bijstaan als het nodig is. Maar ook draag ik er zorg voor dat iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven en rondhuppelen in en om de woonboerderij. De baasjes houd ik dagelijks op de hoogte via de app, ik stuur filmpjes en zo nu en dan een update. En ja, je mag altijd vragen hoe het met je hond gaat en gewoon een antwoord verwachten!

 

Hond Puur Natuur is dan ook niet voor niets een hondenpension met veel vaste en tevreden klanten die ieder seizoen weer terugkomen. Het komt dan ook regelmatig voor dat de honden bij het ophalen gewoon weer teruglopen en verder willen met waar ze mee bezig waren. En dan weet ik één ding zeker; missie geslaagd! Ik ben pas tevreden als de hond en het baasje tevreden zijn!


Pension aanvragen

 

Laat hier je gegevens achter, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.